Frans
Engels
Nederlands
Home > Projecten > Entreeluifels Hoge Veld

Entreeluifels Hoge Veld

In opdracht van GDA International heeft Buitink twee gespiegelde entreeluifels gemaakt en gemonteerd voor Winkelcentrum Hoge Veld in Den Haag. De - ruimtelijk gevormde - luifels zijn opgebouwd uit een staalconstructie, ingespannen doeken en 3D aluminium zetwerk rondom de randen.

De luifeldoeken zijn in een specifieke kleur gebracht en voorzien van een opdruk (de tekst ''Hoge Veld''). Ten behoeve van de verlichting en de sprinklerinstallatie zijn in de bovendoeken sparingen aangebracht. Het bovendoek van het buitendeel van de luifels is verder voorzien van een regenwater geleidingssysteem, dat uitkomt in een waterafvoer (HWA).

De vorm is ogenschijnlijk eenvoudig, maar bleek in de praktijk uiterst complex vanwege de ruimtelijke, gekromde en verlopende vormen die door de staalconstructie, het doek en het aluminium zetwerk gevolgd dienden te worden.

 
 
Tijdens montage na afspannen

Aanzicht entree

 
Tijdens montage na afspannen

Tijdens montage na afspannen

 

Projectgegevens:

Opdrachtgever: GDA International, Den Bosch
Architect: GDA International, Den Bosch
Staal en aluminium: Sorba Projects, Winterswijk
Gevelbekleding: Buitink technology, Duiven

HOGE_GR3.jpg
Artist Impressie - GDA International

Logo-Texyloop.jpg "Ons afval- en restmateriaal wordt aangeboden aan Texyloop voor recycling"