Frans
Engels
Nederlands
Home > Projecten > Entreeluifel Elysium in Bleiswijk

Entreeluifel Elysium in Bleiswijk

In 2008 is het Elysium Centre for well being in Bleiswijk grondig verbouwd. Als onderdeel van deze verbouwing ontwierp Terrena Architecten een golvende, natuursteen entreegevel.

Membraanconsructie

In deze golvende gevel markeert een membraanconstructie de entree van het welness-centre. De markante doekvorm van de entreeluifel ontstaat door het doek afwisselend omhoog te drukken (met getuide kolommen) en om laag te trekken (met spankabels). Met behulp van een goot is het membraan op de golvende, natuursteengevel aangesloten. In deze goot is tevens een spanmechanisme van het membraan opgenomen.

 
 
entreeluifel_membraan_01.jpg

entreeluifel_membraan_02.jpg

 

Projectgegevens: 

Architect: Architectenbureau Snoeren
Architect: Terrena Architecten
Engineering: Tentech BV
Membraanluifel: Buitink technology, Duiven
 
entreeluifel_membraan_03.jpg

entreeluifel_membraan_04.jpg

entreeluifel_membraan_05.jpg

entreeluifel_membraan_06.jpg

 

Logo-Texyloop.jpg "Ons afval- en restmateriaal wordt aangeboden aan Texyloop voor recycling"